De Belg Jérôme d’Ambrosio is de nieuwe test- en reserverijder van Lotus. Dat heeft het team uit Enstone zojuist bekendgemaakt.

 

D’Ambrosio zat zonder werk sinds Marussia/Virgin hem aan het eind van het vorige seizoen, wat zijn debuutjaar in de Formule 1 was, aan de kant schoof om plaats te maken voor de Fransman Charles Pic.

 

De 26-jarige coureur uit Etterbeek moest van de winter dus op zoek naar een nieuwe werkgever, en heeft die inmiddels gevonden in Lotus: “Het geeft me een geweldig gevoel om me bij het team van Lotus aan te sluiten”, laat d’Ambrosio in een verklaring van zijn nieuwe team optekenen.

 

“Dit is een spannende volgende stap in mijn carrière. Ik heb er inmiddels een heel jaar als racecoureur in de Formule 1 opzitten en hoewel ik voor een klein team reed, heb ik toch veel geleerd. Ik verwacht daarom een belangrijke bijdrage te kunnen leveren, terwijl het voor mijn persoonlijke ontwikkeling uiteraard een goede stap is om nu voor een topteam met veel groeipotentieel aan de slag te gaan.”

 

“Natuurlijk zou ik liever racen, maar dan wel bij een topteam”, vervolgt d’Ambrosio, er daarbij op zinspelend dat dat er niet in zat en de rol als derde man bij Lotus voor hem een beter alternatief is dan tekenen bij een mindere renstal: “Ik denk hier op termijn namelijk meer aan te hebben, dus ik kon deze kans niet laten glippen”, zo legt hij uit.

 

Hoewel hij nu dus genoegen neemt met een rol als reserve, verandert dat volgens d’Ambrosio niets aan zijn ambitie en motivatie. “Het blijft mijn doel om in de toekomst weer een racezitje te bemachtigen, dus ik ben tot op het bot gemotiveerd om mijn werk zo goed mogelijk te doen.”

 

Dat d’Ambrosio onderdak heeft gevonden, komt niet als een donderslag bij heldere hemel. De belangen van de Belg worden namelijk behartigd door Gravity Management, het managementbureau van Lotus-teambaas Eric Boullier.

 

In zijn rol van teambaas, laat Boullier dan ook weten zeer gelukkig te zijn met de komst van d’Ambrosio. “Het is ontzettend belangrijk voor ons om een gemotiveerde, ervaren en getalenteerde reserve te hebben met recente race-ervaring”, verklaart de Fransman.

 

“We weten zeker dat Jérôme van veel waarde van ons team gaat zijn”, zegt Boullier over de coureur die diezelfde functie in 2010 ook al voor de renstal, die toen nog Renault heette, vervulde. “Hij heeft toen indruk op ons gemaakt, net zoals hij het tijdens zijn debuutjaar als racecoureur ook goed deed. Ik ben erg blij dat Jérôme weer bij ons team hoort.”