In tegenstelling tot veel van zijn collega’s – en zijn teamgenoot Timo Glock – baalt Jérôme d’Ambrosio niet van het slechte weer in Silverstone. De Belg noemt het rijden in de regen zelfs een goede ervaring.

D’Ambrosio kan terugblikken op een prima dag, zo vindt de Virgin-coureur zelf: “Het weer gooide ons testprogramma in de war, maar het was desondanks een goede vrijdag.”

“Voor mij persoonlijk was het bovendien een waardevolle ervaring om met een Formule 1-auto in de regen te rijden” vervolgt de coureur die er pas acht Grands Prix op heeft zitten en benieuwd is naar het verloop van de rest van het weekend: “Morgen wordt het als het goed is wat droger, dus we zien wel weer hoe het dan gaat.”

In de andere Virgin had Glock wat meer te mopperen. “De eerste training stemde me tevreden over de auto, maar in de tweede sessie was het erg nat en reed ik nog op mijn oude banden. Deze Pirelli’s waren erg afgesleten en ik had veel last van aquaplanning, dus ik kon niets anders doen dan rondrijden en mijn best doen de auto op de baan te houden”, verklaart hij zijn 22e plaats.