HRT-coureur Pedro de la Rosa kan terugkijken op een geslaagde kwalificatie, waarin hij het qua rondetijd kon opnemen tegen de Marussia’s en één van de coureurs van dat team zelfs wist te verslaan.

 

De la Rosa kwam twee tienden tekort ten opzichte van Marussia’s Charles Pic, maar bleef diens teamgenoot Timo Glock net voor, met een marge van 23 duizendste.

 

“Ik ben hier heel blij mee”, stelt een tevreden De la Rosa dan ook na afloop, waarna hij de nadruk legt op de progressie die HRT in zijn ogen heeft gemaakt en deze kwalificatie daarvoor aanvoert als bewijs: “In Australië kwalificeerden we ons niet eens, maar we hebben hier in Bahrein echt een belangrijke stap gezet door competitieve tijden te rijden”, zegt hij.

 

“We zijn er bovendien ook in geslaagd een Marussia voor te blijven, hetgeen iets is dat we niet hadden verwacht, maar wat uiteraard wel heel goed voelt”, vervolgt de Spanjaard.

 

Met het oog op morgen geeft De la Rosa aan een zware race te verwachten qua bandenslijtage, maar de veteraan denkt dat HRT niet het enige team is dat het daar moeilijk mee zal krijgen: “Volgens mij heeft iedereen last van de hoge slijtage, dus het wordt waarschijnlijk een kwestie van drie of vier keer stoppen en er gewoon het beste van maken.”

 

De la Rosa’s teamgenoot Narain Karthikeyan slaagde er niet in andere deelnemers achter zich te houden en vertrekt morgen dus als laatste. Toch is ook hij best tevreden. “Gisteren ging het slecht, vanochtend al wat beter en vanmiddag liep het vervolgens prima”, zo resumeert hij.

 

“We hebben gedurende het weekend dus aardig wat vooruitgang gemaakt en het is daarnaast hoopgevend dat we de teams voor ons dichter genaderd zijn. Morgen krijgen we waarschijnlijk weer een zware race voor onze kiezen, maar gezien de gemaakte progessie en gedegen voorbereiding, ben ik er zeker van dat we klaar zijn voor de uitdaging.”