Pedro de la Rosa snakt naar droge weersomstandigheden in Jerez. BMW Sauber boekt tot nu toe goede resultaten in de tests, maar volgens de Spanjaard heeft zijn team nog veel werk te verrichten.De la Rosa reed zijn 76 ronden op een natte baan en realiseerde een vijfde tijd. Daarmee was hij bijna acht tienden langzamer dan Sebastian Vettel, die de snelste tijd van de woensdag klokte.

Tot nu gaat het voorspoedig met BMW Sauber en heeft de renstal van Peter Sauber opmerkelijk goed gepresteerd in eerdere tests. De la Rosa benadrukt echter dat er nog genoeg te doen is, maar dat daarvoor wel droog weer nodig is.

“De condities waren niet ideaal”, verklaarde de Spanjaard na afloop van de eerste testdag. “We hebben gelukkig ons programma kunnen afwerken, maar we hebben ronden op een droge baan nodig.”

“We hebben namelijk nog steeds veel werk te verrichten. De weersvoorspellingen voor donderdag zijn echter ook niet goed, dus we moeten optimaal gebruikmaken van elke minuut die we op een droge baan krijgen”, aldus De la Rosa.

De la Rosa rijdt ook donderdag in Jerez, de vrijdag en zaterdag zijn voor teamgenoot Kamui Kobayashi.

LP