HRT doet als enige team niet mee aan de tussentijdse testsessie in Mugello, omdat het gaat verhuizen. Coureur Pedro de la Rosa heeft daar alle begrip voor, want hij denkt dat HRT er sterker door zal worden.

HRT gaat niet naar Mugello omdat het te druk is met de verhuizing van Valencia naar Madrid. Het team, dat voorafgaand aan het seizoen niet met haar nieuwe bolide meedeed aan de wintertests, mist daardoor wederom een mogelijkheid om de F112 uitgebreid aan de tand te voelen, maar volgens De la Rosa is dat zo erg nog niet.

In gesprek met Autosport laat de ervaren Spanjaard namelijk optekenen dat hij de beslissing om de test over te slaan, prima begrijpt. Volgens hem zitten er in het geval van zijn team zelfs veel voordelen aan om verstek te laten gaan. “Het is namelijk belangrijker voor ons dat we eindelijk een stabiele thuisbasis krijgen en de structuur van het team zo kunnen versterken”, zegt hij.

“We krijgen nu immers de beschikking over een fabriek en personeel dat ons kan helpen om als team en met de auto vooruitgang te maken. Dat is een grote en belangrijke stap voor ons, want tot een paar weken geleden hadden we dat nog niet.”

“Door dit alles nu op orde te brengen, leggen we een goede basis om de rest van het jaar op voort te borduren. Wat dat betreft maken we eigenlijk een soort van nieuwe start, en dit keer is het gelukkig geen valse start, zoals het aan het begin van het seizoen wel was.”

“De afgelopen races waren voor ons namelijk een soort veredelde testsessies. We betaalden tijdens die Grands Prix in essentie de prijs voor de vertraging die we tijdens de winter hadden opgelopen. Maar met de fabriek en middelen die we nu krijgen, kunnen we beginnen ons verder te ontwikkelen.”