Pedro de la Rosa heeft in Canada bewezen dat HRT wel degelijk aan de weg timmert, door de beide Marussia’s achter zich te laten.

HRT is met een aantal updates naar Montréal gekomen en die lijken prima te werken, want De la Rosa – die twee weken geleden in Monaco al één van de Marussia’s wist te verslaan – was vandaag meer dan vier tienden sneller dan de beide Marussia-rijders. “Het ging vorige keer al prima, maar dit keer liep het echt lekker”, lacht hij dan ook.

“We zijn het hele weekend bovendien al snel, dus dit was ook zeker geen toeval”, beklemtoont De la Rosa daarbij. “Ik ben uiteraard heel blij voor mezelf en het team. Ik weet namelijk zeker dat we het morgen ook goed kunnen doen, want onze topsnelheid is behoorlijk hoog en dat betekent dat we met de jongens voor ons kunnen vechten en de jongens achter ons moeite zullen hebben ons in te halen.”

Terwijl De la Rosa bijkans in de wolken is na afloop van de kwalificatie, daar heeft teammakker Narain Karthikeyan minder reden om te lachen. Hij was 24e en laatste. “Het was een rommelige kwalificatie voor me, want tijdens mijn eerste run kwam ik in het verkeer terecht en tijdens mijn snelste ronde maakte ik een fout in de laatste sector, waardoor ik iets van zes tienden verspeelde.”

“Het vergaat me dit jaar sowieso niet zo goed in de kwalificatie, dus daar moet ik echt aan gaan werken. Eerst volgt de race van morgen echter nog, en daarin verwacht ik het goed te kunnen doen ten opzichte van onze rivalen, aangezien we hier een aardig tempo te pakken hebben.”