Pedro de la Rosa baalt er een beetje van dat hij tijdens zijn laatste snelle ronde tijd verloor achter een andere coureur, want hij lag op koers om zich in het duel met de Marussia’s te mengen. Toch is hij niet boos.

“Dit had een hele goede kwalificatie kunnen zijn, want ik was in de slotfase zo’n negen tiende sneller onderweg dan in mijn vorige snelle rondje, maar ik werd helaas opgehouden in de laatste twee bochten en daaardoor kon ik mijn tijd toch niet verbeteren”, treurt De la Rosa na.

De Spanjaard, die bij het vallen van de vlag in Q1 zeven tienden tekort kwam op de Marussia’s, neemt het de coureur die voor hem reed echter niet kwalijk wat er gebeurde. “We moeten namelijk respect voor elkaar hebben en verder wil ik gewoon vooruit kijken”, benadrukt hij.

“Het positieve aan vandaag is dat de auto het goed deed en we dicht bij de Marussia’s hadden kunnen zitten. Morgen wacht ons bovendien pas het echt belangrijke werk en daar moeten we ons nu op gaan concentreren, zodat we het dan hopelijk echt tegen onze rivalen kunnen opnemen.”

In de andere HRT bleeft Narain Karthikeyan op de laatste plek steken. “Ik zat maar drie tiende van een seconde achter Pedro, dus ik ben tevreden, aangezien ik gisteren en vandaag niet veel heb kunnen rijden tijdens de vrije trainingen”, luidt zijn commentaar.