Nyck de Vries is ook volgend seizoen actief in de Formule 2. De Vries heeft getekend bij ART Grand Prix, het team dat dit jaar de titel binnenhaalde met George Russell.

De geruchten over De Vries’ toekomst deden al een tijd de ronde. Hij werd tijdelijk in verband gebracht met Williams, maar dat gerucht deed hij zelf af als onzin. Nu blijkt dat De Vries bij ART getekend heeft voor een nieuw seizoen in de Formule 2. Hij reed eerder al voor dat team in de GP3 Series in 2016.

De Vries is geen onbekende voor ART: hij reed in 2016 GP3 voor het team.

De Vries begint in 2019 aan zijn derde seizoen in de Formule 2. In zijn eerste jaar eindigde De Vries als zevende in het kampioenschap met één podium. Dit jaar pakte De Vries drie overwinningen en werd hij vierde in de eindstand, achter Albon, Norris en Russell die allemaal naar de Formule 1 promoveren. Voor 2019 heeft de Nederlander dan ook maar één doel: de titel.

“Ik ben erg dankbaar dat ART Grand Prix mij de kans geeft om mijn carrière te vervolgen in de Formule 2”, vertelt De Vries. “We hebben een lange historie samen: onze relatie is altijd goed geweest en het voelt als thuiskomen. We hebben nog unfinished business en ik ben blij dat we kans krijgen om dat volgend jaar in de Formule 2 af te maken. Het doel is om als kampioen gekroond te worden.”

ART-topman Sébastien Philippe: “Ik ben erg blij dat de paden van Nyck en ART elkaar weer kruisen. Zijn ervaring, mentaliteit en zijn topsnelheid maken hem één van de natuurlijke leiders in de Formule 2. Sinds onze eerste samenwerking in de GP3 hebben we zijn progressie gezien op elk gebied: zowel sportief als persoonlijk. Hij heeft alle kwaliteiten om zijn ambities en die van het bedrijf waar te maken, namelijk het behalen van beide Formule 2-titels in 2019.”

Eerder deze week werd als bekend dat Nikita Mazepin vanuit de GP3 promotie maakt naar de Formule 2 met ART. Daarmee heeft het team zijn line-up voor 2019 compleet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.