Nyck de Vries was vrijdag in de regen een klasse apart, de pole was het logische gevolg. Maar hij kon zijn knappe kwalificatie een dag later niet verzilveren. De Fries eindigde in het hoofdnummer van de Formule 2 op de Hungaroring als tweede, achter zijn grootste concurrent Nicholas Latifi.

“De start was op zich wel oké”, verklaarde De Vries na afloop. “Ik zag dat Ghiotto (vertrokken van P2) mij wilde aanvallen. Ik remde daardoor iets later om mijzelf te verdedigen.” Latifi was uiteindelijk de lachende derde. De Canadees die volgend jaar waarschijnlijk overstapt naar de Formule 1 (Williams) gaf de voorsprong ook niet meer uit handen. Inhalen is op de korte, bochtige Hungaroring bijna onmogelijk.

Lees ook: De Vries geeft Formule 1-droom niet op: ‘Maar het is weleens frustrerend’

Met nog een sprintrace in Hongarije (zondag) en vier raceweekeindes op het programma, voert De Vries de ranglijst in de Formule 2 ondanks de tegenvaller in Boedapest nog comfortabel aan. De marge op zijn voornaamste achtervolger Latifi bedraagt 28 punten. “Toch ben ik niet tevreden”, zei De Vries. “Als je het snelst bent en de pole pakt, wil je winnen. Dat heb ik niet gedaan.”

Over zijn toekomst wilde de Fries in Hongarije niet uitweiden. Uiterlijk oktober hoopt hij zijn plannen voor 2020 definitief rond te hebben. Maar één ding wilde hij in Hongarije wel verklappen. “Dit is mijn laatste jaar in de Formule 2.”