Dat Lotus Pastor Maldonado heeft vastgelegd voor 2014 en daardoor ook in zee gaat met zijn kapitaalkrachtige geldschieter PDVSA, betekent volgens ingewijden nog niet dat de deal met investeringsmaatschappij Quantum Motorsports van de baan is.

Met de komst van Maldonado naar Lotus is naar verluidt een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro gemoeid. Lotus kan dat geld goed gebruiken, want de renstal heeft een torenhoge schuld die volgens bepaalde publicaties zelfs boven de honderd miljoen euro ligt.

Lotus schermt echter al sinds de zomer met een aanbod van Quantum Motorsports, een investeringsmaatschappij die een belang van 35 procent in het team zou willen nemen in ruil voor een dusdanig grote kapitaalinjectie dat Lotus uit de schulden komt en in één klap financieel gezond wordt.

Het probleem met de Quantum-deal is echter dat deze maar niet rond lijkt te komen, wat mede de reden is dat Lotus – dat eerder nog openlijk verklaarde dat de Duitser Nico Hülkenberg eerste keus was voor een zitje voor 2014 – bij Maldonado terecht is gekomen.

Nu Maldonado en PDVSA zich bij Lotus hebben aangesloten, is het logisch om aan te nemen dat de overeenkomst met Quantum Motorsports definitief in het water is gevallen, maar dat is niet waar, zo bericht Autosport op basis van bronnen vanuit het team én Quantum Motorsports.

Volgens de Britse publicatie hebben ‘hooggeplaatste bronnen’ aangegeven dat er achter de schermen nog altijd gewerkt wordt om tot een akkoord te komen en zijn deze werkzaamheden ‘de laatste dagen’ zelfs in een stroomversnelling geraakt.

Autosport stelt verder dat vertegenwoordigers van Quantum Motorsports en Lotus-eigenaar Genii Capital dit weekend bij elkaar komen om de deal eindelijk definitief uit te werken en officieel rond te maken.