*

Deelname Caterham aan wintertests onzeker

Daan de Geus

Daan de Geus

6 januari 2015 11:18

Deelname Caterham aan wintertests onzeker
Racepictures

De curator die een koper voor het team van Caterham probeert te vinden, zal niet zelf in de buidel tasten om het team aan de wintertests laten mee te doen als er tegen die tijd nog geen koper is gevonden.

Dat vertelt Henry Shinners, door de firma Smith & Williamson samen met Finbarr O’Connell aangesteld als curator, aan de BBC. “We zijn nog altijd in gesprek met verschillende geïnteresseerde partijen, maar als we er niet in slagen om voor de eerste test een koper te vinden, dan gaan we het geld om daaraan mee te doen niet zelf neerleggen.”

De eerste wintertest begint op 1 februari, maar het eerste raceweekend begint pas op 13 maart. Om die reden wil Shinners op het moment dan ook ‘niets uitsluiten’, maar hij erkent wel dat het zo goed als einde verhaal zal zijn voor Caterham als er ten tijde van de seizoensopener in Australië ‘nog niets aan de huidige situatie is veranderd’.

In principe hoeft Caterham er om haar licentie te behouden niet bij te zijn in Australië, want teams mogen maximaal drie races per seizoen missen. Vorig jaar moest Caterham twee keer verstek laten gaan en wist het de finalerace in Abu Dhabi alleen maar te halen dankzij crowd funding.

Voor de lange termijn is dat echter geen optie. Om Caterham terug te kijken op de grid, is dit keer bovendien flink wat werk en tijd nodig, want Caterham heeft bijvoorbeeld geen personeel meer in dienst en veel ex-medewerkers hebben volgens de BBC al nieuw werk gevonden. “Als we Caterham weer willen laten racen, moeten we ergens de komende weken beginnen met het treffen van voorbereidingen”, erkent Shinners dan ook.

Lees meer over

Caterham