Ron Dennis is geen groot voorstander van de levensstijl van zijn voormalige pupil Lewis Hamilton. Volgens de McLaren-CEO had Hamilton zijn jetset-leventje wel kunnen vergeten, als hij bij zijn oude team was gebleven.

“Als hij nu bij McLaren zou rijden, zou hij zich wel anders gedragen”, zegt Dennis tegen The Guardian. “Simpelweg omdat we het hem niet zouden toestaan.” Hamilton neemt nu afstand van het strakke McLaren-keurslijf, meent Dennis. “Hij vecht zich los van dat soort ongewenste beperkingen.”

Wereldkampioen Hamilton houdt er inderdaad een actief glamourleven op na. Nu eens wordt hij in het uitgaansleven gespot met Rihanna, dan weer toert hij in zijn Pagani Zonda van 2 miljoen euro door Monaco. Als hij tenminste niet in de tattooshop zit om een nieuw inktplaatje te laten aanbrengen.

Kindertijd

Dennis denkt te weten waar de meer extravagante trekjes van de 43-voudig racewinnaar vandaan komen. “Grote sportmannen bereiken hun status door de opofferingen die ze maken”, meent Dennis. “Soms leveren ze een belangrijk deel van hun kindertijd in, waardoor ze sociaal of gedragsmatig niet helemaal worden zoals je zou willen.”

“Ik heb er gemengde gevoelens bij hem”, vervolgt Dennis, die Hamilton al onder zijn hoede had toen die nog een tiener was en hem in 2007 bij McLaren liet debuteren in de Formule 1. “Dat was een interessante tijd. Het verliep niet altijd even gesmeerd en gezellig, ik ben het ook niet altijd eens met wat Lewis doet of zegt.”