Ook McLaren-CEO Ron Dennis mengt zich in de discussie over de ingrijpende wijzigingen aan het technisch reglement die de Formule 1 eventueel te wachten staan. Als het aan hem ligt, gaat de boel op zijn vroegst in 2017 op de schop.

“Als we weer veranderingen aan de sport gaan aanbrengen, dan moeten het grote veranderingen zijn”, meent Dennis. “En als we grote veranderingen gaan doorvoeren, dan kan dat vanaf 2017. Dan zou het namelijk te betalen zijn.” Vergaande veranderingen aan de technologische regels vanaf volgend jaar zouden volgens de McLaren-baas de kosten te ver opdrijven.

De technische veranderingen waar Dennis het over heeft, betreffen de beoogde overstap naar motoren die minstens 1000pk kunnen leveren. Een voorstel voor zo’n wijziging werd onlangs besproken in de F1 Strategy Group, en dient vooral om de auto’s luidruchtiger, fysiek uitputtender en moeilijker bestuurbaar te maken – zodat het spektakel voor de toeschouwers weer toeneemt. Andere mogelijke vernieuwingen die daartoe worden geopperd, zijn de invoering van bredere achterbanden, en het toestaan van meer downforce.

Honda

Bang dat kersverse motorpartner Honda McLaren direct weer verlaat als er de 1.6-liter turbo-formule waar de Formule 1 sinds vorig seizoen mee rijdt op de schop gaat, is Dennis niet. “Honda en wij denken er hetzelfde over: zo lang er voor iedereen een gelijk speelveld is, doen we wat het beste is voor de Formule 1. Uiteraard zullen we in de discussie als McLaren en Honda wel onze mening laten horen”, aldus de Brit.