Volgens McLarens voormalige teambaas en huidige bestuursvoorzitter Ron Dennis moet coureur Lewis Hamilton salaris inleveren als hij zijn contract wil verlengen en ook na 2012 nog bij McLaren wil blijven.

“Lewis heeft zijn huidige contract met ons getekend in een tijd dat het economische klimaat heel wat anders was dan vandaag de dag”, verwijst Dennis in gesprek met Sky Sports naar het jaar 2008, waarin Hamilton zich tot en met het huidige seizoen aan McLaren verbond.

“Nu ligt het op financieel vlak allemaal anders dan toen, en dus moeten we een balans, een compromis zien te vinden tijdens de onderhandelingen met Hamilton”, stelt Dennis, die erkent dat dit geen gemakkelijke zaak is: “Het is een complexe situatie.”

Volgens Dennis hoeft niemand overigens spijt te hebben met Hamilton, aangezien hij alsnog ‘heel goed betaald’ is. De oud-teambaas hoopt verder dat Hamiltons liefde voor het team hem over de streep zal trekken: “Hopelijk speelt het feit dat wij hem al van jongs af aan begeleidingen en hij hier al jaren rijdt een belangrijke rol in zijn beslissing.”

Dennis geeft verder aan dat McLaren gedurende de onderhandelingen uiteraard goed in de gaten zal houden wat voor alternatieven Hamilton heeft voor 2013 en daarna, maar zelf ook haar opties zal afwegen: “We zullen goed opletten waar er stoeltjes vrijkomen en welke teams serieuze opties voor hem zijn, maar we zullen zelf ook kijken welke coureurs er voor ons beschikbaar zijn.”

Tot slot laat Dennis overigens nog optekenen dat hij vindt dat Hamilton dit jaar beter in zijn vel lijkt te zitten dan voorheen. “2011 was zowel op als naast de baan een moeilijk jaar voor hem. Daarnaast bevindt Lewis zich op een punt in zijn leven waarop je het wel eens zwaar hebt. Dat is ook niet vreemd, want hij is nog steeds een jonge kerel. Hij leert echter elke dag bij en ik vind ook dat hij goed door die moeilijke periode is gekomen. Tegenwoordig is hij namelijk zowel meer ontspannen als meer geconcentreerd, en dat is erg belangrijk.”

Foto © Sutton Images.