Ron Dennis is op jacht naar nieuwe investeerders voor het team van McLaren. De CEO van de overkoepelende McLaren Technology Group (MTG) zoekt naar een manier om de renstal ‘te laten groeien’.

Volgens Autosport zou Dennis vooral lobbyen voor een kapitaalinjectie uit China. Dennis bezit momenteel 25 procent van de aandelen in de MTG, net als de rijke Saoediër Mansour Ojjeh. De Bahreinse investeerders van Mumtalakat hebben de rest.

“Als aandeelhouders streven we altijd naar groei”, zegt Dennis tegen Autosport. “We bedenken nu hoe we de organisatie groter en sterker kunnen maken, zodat we tegen andere grote spelers op kunnen boksen. Tegen Ferrari en Mercedes racen is niet makkelijk.”

Brede basis

De MTG houdt zich niet alleen met de Formule 1 bezig: het bedrijf ontwikkelt bijvoorbeeld ook straatauto’s, medicijnen, tandpasta en zonnepanelen. “Het bedrijfsmodel van de Formule 1 is niet aantrekkelijk, kijk maar naar alle in het verleden verdwenen teams”, meent Dennis. “Je kunt er wat aan doen door vanuit een brede basis te werken, met het raceteam als belangrijk onderdeel.”

Met alleen de winst uit de nevenactiviteiten van de MTG neemt Dennis geen genoegen. “Als je wilt dat je bedrijf groeit, kun je simpelweg de winst daarin investeren. Maar je kunt ook een heel andere, snellere route kiezen.” Investeringen van buitenaf dus, en daar werkt Dennis naar eigen zeggen hard aan.

“Ik ben er al een maand of vier mee bezig”, aldus de 68-jarige Brit. “Daarom ben ik ook niet vaak bij de Grands Prix geweest. Maar dit soort complexe zaken neemt nu eenmaal veel tijd in beslag. Als McLaren zo ver is om deze grote stap te nemen, dan horen jullie het.”