Jenson Buttons contract met McLaren loopt na dit seizoen af en hoewel McLaren-kopstuk Ron Dennis geen reden ziet niet met hem verder te gaan, noemt hij de Belg Stoffel Vandoorne toch als mogelijke opvolger.

De 34-jarige Button wil nog jaren door in de Formule 1 en denkt ook dat hij daar nog goed genoeg voor is, hetgeen McLarens CEO Ron Dennis beaamt: “Jenson doet het goed”, verklaart hij tegenover Formula1.com. “Hij is snel en toegewijd, dus er is geen reden om niet met hem verder te gaan.”

Maar toch, zo moet ook Dennis toegeven, kan er nog van alles gebeuren. “Want we hebben nog vrijwel een heel seizoen te gaan”, weet Dennis, die eventuele promotie van McLaren-protegé Stoffel Vandoorne desgevraagd niet wil uitsluiten: “Alles is mogelijk”, erkent hij.

“Stoffel heeft vorige week bovendien erg veel indruk gemaakt tijdens zijn debuutweekend in de GP2 in Bahrein en ik denk dat er aan het eind van dit jaar dan ook veel vraag naar hem zal zijn”, aldus Dennis over de 22-jarige Belg, die door McLaren bij ART GP is gestald en racen in de GP2 – waarin hij zijn eerste race wist te winnen – combineert met een functie als testrijder bij McLaren.