Luca di Montezemolo, de president van Ferrari, vindt dat de Formule 1 zijn ‘Europese traditie en geschiedenis’ niet mag verliezen.

 

“Het is essentieel dat Europa een belangrijke rol binnen de Formule 1 blijft spelen”, stelt Di Montezemolo, die ook heeft geconstateerd dat er wel erg veel overzeese uitstapjes gepland staan voor 2012, in gesprek met Autosport.

 

“Natuurlijk is het goed dat de Formule 1 naar landen als Rusland, India, het Midden-Oosten en – uiteraard – Amerika gaat, maar we mogen onze Europese traditie en geschiedenis niet verloochenen”, vindt hij.

 

“Dit is extra zorgwekkend omdat een aantal van de nieuwe circuits niet zo goed zijn als bijvoorbeeld Spa, en we moeten er daarom voor waken dat het imago van de Formule 1 hier niet onder lijdt.”

 

Dat Amerika, wat voor Ferrari een belangrijk land is, terugkeert op de kalender, kan overigens hoe dan ook op de goedkeuring van Di Montzemolo rekenen: “Ik vond het altijd wat vreemd dat we zoveel verschillende landen aandeden, maar niet naar Amerika gingen, want dat is de grootste afzetmarkt ter wereld voor een autofabrikant. Ik ben er heel blij mee dat we weer teruggaan.”