Ferrari-president Luca di Montezemolo rekent er niet op dat de Scuderia dit jaar toch ineens in een positie komt om nog om de titel te strijden. “Zo’n wonder kunnen wij niet verzorgen.”

“Ik denk niet dat we op de korte termijn nog voor een wonder kunnen zorgen”, verklaart Di Montezemolo, wiens renstal dit jaar pas één podiumplek heeft gepakt en na zeven races op ruime afstand derde in het WK staat, ten overstaan van het Italiaanse La Repubblica.

Di Montezemolo geeft toe dat Ferrari ‘dit jaar niet goed genoeg presteert’, maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, moet dat volgens het kopstuk juist reden zijn om ‘extra hard te werken met oog op de toekomst’.

“Dit is geen tijd voor woorden, maar een tijd voor daden”, vervolgt hij dan ook strijdvaardig. “Er valt niet veel te zeggen, behalve dat we onze auto zoveel mogelijk moeten verbeteren en met volle toewijding aan onze toekomstplannen moeten blijven werken.”

Het verbeteren van de huidige auto kan namelijk alleen maar gunstig zijn voor de ontwikkeling van de 2015-bolide, zo liet ook Ferrari-coureur Fernando Alonso eerder deze maand al optekenen.

Volgens Alonso is wel belangrijk dat het werk voor 2015 prioriteit krijgt. Di Montezemolo lijkt (vooralsnog) niet zover te willen gaan, maar erkent wel dat Ferrari-teambaas Marco Mattiacci – de man die Ferrari’s toekomstplannen moet vormen en uitvoeren – ‘een flinke uitdaging wacht, want er zijn heel veel vlakken waarop we ons dienen te verbeteren’.