Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft Fernando Alonso uitvoerig geprezen. Dit nadat de coureur zich had laten ontvallen dat hij het opmerkelijk vindt dat hij van buitenstaanders meer complimenten lijkt te krijgen dan van de mensen uit zijn directe omgeving.

Alonso deed deze uitspraken naar aanleiding van het compliment dat hij kreeg van Daimler-kopstuk Dieter Zetsche, die Alonso ten overstaan van de Spaanse pers ‘zo mogelijk de beste coureur te wereld’ noemde.

Alonso reageerde hierop door te zeggen dat hij de lof van buitenaf waardeert en het fijn is complimenten van buitenstaanders te krijgen, alvorens daar – enigszins cryptisch – aan toe te voegen dergelijke loftuitingen zelden uit zijn directe omgeving te krijgen.

“Het is altijd prettig om van mensen te horen dat ze vinden dat je je werk goed doet en ze respect voor jou en je ambities hebben, maar het is wel eens vreemd dat soort opmerkingen van buitenaf te krijgen, terwijl de mensen die dichtbij je staan juist het tegenovergestelde over je zeggen”, verklaarde Alonso, zonder aan te geven wie hij specifiek met ‘die mensen dichtbij’ bedoelde.

Ongeacht of hij het over Ferrari had of over de Spaanse pers – want dat is namelijk ook gesuggereerd – heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo al vroeg gepoogd de angel eruit te halen door Alonso in interview met een Australische journalist uitvoerig te prijzen.

“Fernando is de beste coureur ter wereld en hij geeft altijd tweehonderd procent in de races”, zo prijst de topman zijn coureur, die volgens hem ook wel weet hoe hoog hij hem heeft zitten. “Hij weet heus wel hoeveel ik – ook buiten het circuit – op hem reken wat betreft zijn bijdrage aan het team en de manier waarop hij dat vooruit weet te stuwen”, denkt de Italiaan.

“Ik vind het hoe dan ook ongelofelijk dat er nog steeds zogenaamde experts zijn die niet snappen hoe het ervoor staat en die blijven proberen een wig te drijven tussen Fernando en ons door naar problemen te zoeken die niet bestaan”, benadrukt Di Montezemolo.

“De waarheid is namelijk dat Fernando en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen, die ook al zo’n geweldige coureur is, een competitieve Ferrari-bolide verdienen, en dat alles binnen het team erom draait ze daarvan te voorzien.”

“Iedereen binnen de organisatie – te beginnen met teambaas Marco Mattiacci, die weet wat er moet gebeuren en binnenkort veranderingen binnen het team zal doorvoeren – werkt keihard om Ferrari terug aan het front te brengen. Dat is ook het enige wat ik, onze coureurs en onze fans willen. En alles wat er verder wordt gezegd en geschreven, doet er niet toe.”