Ferrari-topman Luca di Montezemolo verwacht dat Ferrari in de tweede helft van het seizoen meer races gaat winnen. “Ik constateer dat de teamgeest goed is”, aldus Di Montezemolo.

Zoals gebruikelijk is Di Montezemolo na afloop van de Grand Prix van Hongarije eens gaan zitten met teambaas Stefano Domenicali, chassischef Pat Fry en motorchef Luca Marmorini.

Hij heeft hij zich onder meer laten bijpraten over het ontwikkelingsprogramma voor de 150° Italia. Bij de volgende race, de Grand Prix van België op 28 augustus, moeten er al nieuwe onderdelen op de Ferrari zitten.

Het evaluatiegesprek heeft Di Montezemolo vertrouwen gegeven voor de tweede seizoenshelft. “Na een moeilijke start van het jaar zie ik dat het team weer de juiste spirit te pakken heeft”, zegt de Ferrari-president. “Het team is heel gemotiveerd. Iedereen richt zich volledig op zijn taken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Ferrari een belangrijke rol gaat spelen in het restant van het seizoen”, vervolgt Di Montezemolo. “Ik reken erop dat we meer overwinningen gaan toevoegen aan de zege op Silverstone, die een grote historische waarde had.”