Sergio Pérez hoeft zich na zijn tweede plaats op Monza niet rijk te rekenen. De Mexicaan, onderdeel van Ferrari’s talentenprogramma, zal volgend jaar Felipe Massa niet vervangen.

Pérez’ naam wordt al het hele jaar in verband gebracht met Ferrari. Luca di Montezemolo, de grote baas van Ferrari, is onder de indruk van zijn prestaties. Op een contract hoeft Pérez nog niet te rekenen. Di Montezemolo wil dat hij meer ervaring opdoet.

“Komend seizoen komt te vroeg voor hem”, zei de topman tegen Sky Sports. “Ik ben heel blij voor hem met zijn tweede plaats. Het bewijst dat wij gelijk hadden toen we hem in ons team opnamen. Het is aan Sauber en de Ferrari Academie te danken dat hij volwassen is gaan rijden. Een jonge coureur heeft meer ervaring nodig als hij de kleuren van Ferrari gaat verdedigen. Dat brengt veel druk met zich mee.”

Wie moet Massa dan gaan vervangen? Di Montezemolo fantaseert openlijk over een transfer van Sebastian Vettel. “Hij is in dezelfde staat toen Michael Schumacher Benetton voor ons verruilde. Vettel is jonger, snel en heeft ervaring. Als ik een naam moet noemen is het de zijne.”