Paul di Resta begint in 2013 aan zijn derde jaar voor Force India, maar volgens eigen zeggen had dat ook met McLaren kunnen zijn. Hij voerde gesprekken met het team waar hij jarenlang aan verbonden was, zei hij op de Autosport Show in Birmingham.

Di Resta werd in 2009 kampioen in de DTM voor Mercedes, waar hij zich kon klaarstomen voor een carriere in de Formule 1. “Ik wil er niet te veel over kwijt, maar er waren inderdaad wat gesprekken”, erkent Di Resta. “Ik heb een goede relatie met McLaren. Het was teambaas Martin Whitmarsh die mij naar voren schoof bij Force India als coureur.”

Hoewel er dus gesprekken waren tussen de Schot en McLaren, heeft het Britse team voor de Mexicaan Sergio Peréz gekozen. Di Resta: “We komen elkaar dit jaar tegen en misschien kan ik ze wel verslaan. McLaren is erg professioneel en wint races. Dat is ook wat ik wil, daarom zou ik graag eens bij dat team rijden.”

De keuze voor Peréz is volgens Di Resta niet alleen een keuze op basis van kwaliteiten geweest. Peréz heeft de steun van het grote Mexicaanse bedrijf Telmex. “In deze sport gaat het helaas om meer dan alleen snel zijn. De commerciële belangen zijn groot en Peréz heeft goede financiële steun vanuit zijn thuisland. Maar hij gaat het zwaar krijgen tegen Button. Hij zal moeten presteren”, aldus Di Resta.

Tot op heden weet de Schot echter nog niet wie zijn teamgenoot voor 2013 is. Tegen Press Association zegt Di Resta verrast te zijn dat zijn team nog geen tweede rijder bekend heeft gemaakt. “Het beïnvloed ook mijn voorbereiding op het seizoen, hoewel ik het natuurlijk zelf moet doen. Ik ben gefocust op het nieuwe seizoen en kan wel zeggen dat het er goed uitziet”, zegt Di Resta.