De in de DTM teruggekeerde Paul di Resta merkt, nu het Formule 1-seizoen begonnen is, pas echt hoezeer hij de koningsklasse mist: ‘Maar dat maakt me alleen maar meer gedreven om terug te keren’.

Di Resta reed van 2011 tot en met 2013 Formule 1 voor Force India, maar dat team bedankte hem aan het eind van het vorige seizoen voor bewezen diensten. Aangezien Di Resta ook elders in de Formule 1 geen zitje kon vinden, is hij teruggekeerd naar de DTM, de Duitse toerwagenklasse waarin hij eerder van 2007 tot en met 2010 in uitkwam en in 2010 de titel pakte.

Ondanks dat hij met veel plezier en ambitie weer aan de slag gaat in de DTM, waar Mercedes hem onderdak heeft gegeven, moet Di Resta erkennen dat hij de Formule 1 mist: “Het is, zeker nu het seizoen weer is begonnen en het weer op TV te zien is, moeilijk te accepteren dat ik er geen deel meer van uitmaak”, zo vertelt hij aan de Scotland Herald.

“Terugblikkend, was mijn tijd in de Formule 1 ook de beste tijd van mijn leven”, zegt de Schot. “Het was geweldig om in de meest technologisch geavanceerde auto’s die er zijn over een reeks geweldige circuits over de hele wereld te racen, en dat is dan ook wat ik het meest mis.”

“Waar dit gevoel echter wel voor zorgt, is dat ik enorm gedreven ben om terug te keren in de Formule 1”, verklaart Di Resta, die er op het moment op aast ‘op welke manier dan ook’ weer een voet tussen de deur te krijgen. Di Resta is door zijn link met Mercedes al genoemd als kandidaat-testcoureur bij de Formule 1-stal van de Duitse fabrikant, maar van een akkoord is nog geen sprake.