*

Di Resta opgetogen na Formule 1-rentree

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

29 juli 2017 15:43

Di Resta opgetogen na Formule 1-rentree
Sutton Images

Negentiende. Het is een resultaat waar normaal gesproken niemand een gat van in de lucht springt, maar voor invaller Paul di Resta was het na bijna vier jaar afwezigheid een meer dan prima resultaat.

En dus straalt de ontspannen Brit voor de camera van Ziggo Sport. De vervanger van de zieke Felipe Massa geeft aan dat hij de kans nooit aan zag komen, ‘want als reservecoureur kom je nu eenmaal niet aan rijden toe’.

“Zo stond ik vanochtend om vijf voor elf, vlak voordat ik live zou gaan voor de Britse televisie, nog mijn shirt te strijken, om niet veel later te horen dat ik dit weekend in de auto moest stappen. Gelukkig heeft het team me geweldig begeleid en voorbereid op mijn rentree”, aldus Di Resta.

“Ik had nog nooit in die auto gezeten”, vervolgt de voormalig Force India-coureur. “Alleen één enkele keer om een stoeltje te schuimen. Dat ik vervolgens met Felipe’s afstelling van de wagen maar zeven tienden toe moet geven op de tijd van Lance Stroll, is denk ik niet verkeerd. Het team was gelukkig tevreden.”

Gezien de fysiek zwaardere bolides van dit seizoen, weet Di Resta dat het op zondag een moeilijke race gaat worden: “Ik zal hier morgen niet zo fris staan als vandaag”, weet hij. “Maar ik ga van elk moment proberen te genieten.”