Paul di Resta maakt zich op voor zijn eerste thuisrace in de Formule 1. Force India pakt daarnaast uit met een bijzondere ‘Art Car’.

 

“Ik heb niet veel gereden op Silverstone”, bekent Di Resta. “Mijn enige race was op het verkorte circuit in een Formule Renault. Vorig jaar heb ik in de vrije training voor het eerst kennisgemaakt met het volledige Grand Prix-circuit.”

In tegenstelling tot vorig jaar hoeft de Schot ditmaal zijn auto niet in te leveren na de eerste training en komt hij ook de rest van het weekend in actie. “Ik kan niet wachten om de ‘buzz’ van het publiek weer te voelen”, zegt hij.

“De Britse fans houden van de Formule 1. De tribunes zitten altijd vol en er heerst altijd een uitbundige sfeer. Het wordt een van de hoogtepunten van mijn jaar.”

Adrian Sutil rijdt weliswaar niet voor eigen publiek, maar ook de Duitser kijkt uit naar de race op Silverstone. “Het is een geweldig circuit”, vertelt hij. “De nieuwe lay-out is minstens zo mooi als de oude. Het maakt bovendien inhalen iets eenvoudiger. Voorheen was het nagenoeg onmogelijk om dicht op je voorganger te rijden.”

Force India, dat op een steenworp afstand van het circuit is gevestigd, pakt voor de thuisrace van het team uit met een Art Car. Kunstenaar Dexter Brown beschilderde de VJM01-05 waarmee Giancarlo Fisichella in 2008 zestien races reed. De auto zal op verschillende evenementen te zien zijn en wordt na afloop van de Grand Prix van India geveild.