Paul di Resta wil graag opvallen bij de topteams. Naar eigen zeggen kan hij niet meer doen dan indruk blijven maken in de Force India om dat te bewerkstelligen.

Volgend jaar kunnen er wel eens wat interessante zitjes vrij komen, weet ook Paul di Resta. Natuurlijk maakt Mark Webber bij Red Bull plaats voor een vervanger. De Brit lijkt daar vooralsnog niet in beeld, maar mocht Kimi Räikkönen daar terecht komen, dan komt er een plekje vrij bij Lotus. Ook Romain Grosjean lijkt allesbehalve zeker van een toekomst bij Lotus, dus wie weet liggen daar volgend jaar wel dubbele kansen.

Bij Ferrari zullen ze opnieuw het aanblijven van Felipe Massa moeten overpijnzen, aangezien de Braziliaan de laatste races met regelmaat de neus van de Ferrari de verkeerde kant op zet. Het zijn allemaal kleine kansjes voor ambitieuze jongens als Paul di Resta.

De Force India-coureur is bezig aan een sterk seizoen bij de Indiase renstal. In zeven van de acht races scoorde hij punten, in enkele gevallen vanuit een schier kansloze startpositie. Hij doet wat hij moet doen en meer kan hij ook niet doen. “Ik ben een reputatie aan het opbouwen in de Formule 1”, aldus Di Resta. “Natuurlijk bestuur ik graag een winnende auto, maar die keuze is niet alleen aan mij.”

Paul di Resta flirt openlijk met de rode jongens uit Maranello: “Ik hoef er geen twee keer over na te denken mochten ze me vragen om één van hun auto’s te besturen. Het is een jongensdroom, zeker voor iemand met een Italiaanse achtergrond zoals ik.”

“Ik zal me echter blijven concentreren op de resterende races met Forcie India, terwijl op de achtergrond mensen zich om mijn toekomst bekommeren. Ik weet niet waar ik volgend jaar sta, maar ik weet wel dat er dit jaar nog heel veel punten voor het oprapen liggen. Dat is voor mij belangrijk om mijn reputatie hoog te houden.”