De veranderingen aan de aerodynamica voor 2019 komen voor Sauber op een ‘perfect moment’, zo stelt teambaas Frédéric Vasseur.

De Formule 1 voert volgend jaar regels door die het inhalen moeten bevorderen, hetgeen gepaard gaat met een reeks aerodynamische regelwijzigingen. Dat komt Sauber goed uit, zo vertelt teambaas Vasseur aan Autosport, want het team concentreert zich momenteel heel erg op de aerodynamica en het kan volgens hem al vroeg de aandacht naar 2019 verleggen. “Als ik eerlijk ben, ben ik er namelijk niet van overtuigd dat we dit seizoen een grote rol kunnen spelen in het kampioenschap. Het is daarom logisch om ons al vroeg op 2019 te richten.”

Dat de regels voor 2019 nog niet volledig zijn uitgewerkt, doet daar volgens Vasseur niet aan af. “Natuurlijk draait het uiteindelijk om details, maar het bredere plaatje is al bekend.” Wat de timing verder gunstig maakt, volgens de Sauber-teambaas, is dat de Zwitserse formatie net een nieuwe technisch directeur heeft aangetrokken in Simone Resta, Ferrari’s voormalige chefontwerper. Daarnaast is het team haar technische afdeling sowieso al enige tijd flink aan het uitbreiden.

Resta gaat op 1 juli aan de slag op de Sauber-fabriek in Hinwil. Hij zal bij Sauber samenwerken met onder meer Eric Gandelin en Luca Furbatto, de voormalig ontwerper van het team van Manor, en chef aerodynamica Jan Monchaux.