Ferrari’s chefontwerper Simone Resta vertrekt naar het team van Sauber om daar als technisch directeur aan de slag te gaan. Resta begint op 1 juli bij het Zwitsere team.

Resta verhuist zo van Maranello naar Hinwil, maar blijft in zekere zin nog altijd verbonden aan het aan Ferrari gelieerde Fiat Chrysler Automobiles, waar Saubers titelsponsor en technische partner Alfa Romeo onder valt.

“Simone legt op 31 mei zijn taken neer bij Ferrari om voor een ander team te gaan werken”, berichtte Ferrari maandagochtend, waarop er kort daarna een persbericht door Sauber de deur uit werd gedaan waarin de komst van Resta werd aangekondigd.

“Simone past perfect in het plaatje van technisch directeur”, vertelt Sauber-teambaas Frédéric Vasseur, die het aantrekken van Resta ‘een significante stap’ voor Sauber noemt. “Het is onderdeel van ons ambitieuze project voor de lange termijn om het team te versterken.”

Bij Sauber vult Resta de plek in die begin mei vrij kwam toen Jörg Zander het team per direct verliet. Resta is een ervaren kracht in de Formule 1: hij begon in 1998 bij Minardi en stapte in 2001 over naar Ferrari, waar hij zich opwerkte tot hoofdontwerper.

Lees ook – ‘Gardening leave’, ruzie en verraad: 6 technische toptransfers in de F1