Jörg Zander en het team van Sauber zijn per direct uit elkaar. Zander kwam in het najaar van 2016 als technisch directeur naar de Zwitsere renstal.

Na zo’n anderhalf jaar komt het dienstverband van Zander bij Sauber dus tot een eind. Sauber heeft bevestigd dat hij zijn taken met onmiddellijke ingang heeft neergelegd. Teambaas Frédéric Vasseur zal de technische afdelingen en projecten die Zander onder zich had – zoals de doorontwikkeling van Saubers C37 en het werk aan de 2019-auto – voorlopig overzien.

Zanders meest recente dienstverband bij Sauber was zijn tweede voor het team. Hij werkte er eerder in 2006 en 2007, toen het team nog als BMW Sauber door het leven ging. Zander heeft in de Formule 1 tevens voor Williams, Honda en Brawn GP gewerkt. Voor hij voor de tweede keer bij Sauber aan de slag ging, werkte hij voor Audi in het World Endurance Championship.

Zander was bij Sauber als technisch directeur de hoofdverantwoordelijke voor de C37, de bolide waarmee Charles Leclerc en Marcus Ericsson dit jaar in vier races tijd al tien punten hebben gepakt – een stuk meer dan de twee respectievelijk vijf punten die Sauber in 2016 en 2017 in een heel seizoen scoorde.

Ericsson in actie in de Alfa Romeo Sauber C37.