HRT heeft haar voor de vrijdag gestelde doelen bereikt, zo benadrukken coureurs Pedro de la Rosa en Narain Karthikeyan, die verder over een nuttige dag reppen.

 

De la Rosa en Karthikeyan stonden onderaan op plaats 23 en 24 in de eerste training, waarna ze in de tweede training allebei twee plaatsjes klommen naar plek 21 en 22, geholpen door de Force India’s die niet in actie kwamen.

 

Terugblikkend op de vrijdag laten beide coureurs weten tevreden te zijn over hun dag en het verzette werk. De la Rosa: “We hebben ons doel bereikt. We wilden vandaag vooral achterhalen of we veel kilometers kunnen maken zonder dat de auto overhit raakt, en dat is gelukt, dus daar hoeven we ons de rest van het weekend nu geen zorgen meer over te maken.”

 

“Wat ons wel parten speelde, was de hoge slijtage van de achterbanden, maar volgens mij heeft iedereen daar last van, want het is hier nu eenmaal erg heet en stoffig”, vervolgt de Spanjaard, die samen met Karthikeyan beide bandencompounds heeft getest en zich daarnaast op de set-up van de HRT F112 heeft gericht: “We hebben de balans verbeterd en daar ben ik gelukkig mee, ook al moeten we morgen nog wel het één en ander finetunen.”

 

Teamgenoot Karthikeyan laat soortgelijke teksten optekenen. “We hebben de verschillende bandentypen uitgeprobeerd en daarnaast veel ronden gereden om de koeling van de auto te testen, hetgeen gelukkig zonder problemen verliep. We moeten morgen nog wel het één en ander doen, maar dit was een prima dag en hopelijk gaat het de rest van het weekend net zo goed.”