Stefano Domenicali denkt dat er de komende maanden weinig verandert aan de pikorde in de Formule 1. In Spanje waren er ook al weinig verschuivingen in het veld. Volgens de Italiaanse teambaas komt dat door de stabiele reglementen van de sport.

“Het was dit weekend belangrijk voor mij om te kijken hoe de andere teams ervoor stonden”, vertelt Domenicali. “Ik verwacht namelijk tot en met juli geen grote stappen voorwaarts meer van de teams. Vanaf juli gaat iedereen hard werken aan de auto van volgend jaar, dus dit is was een cruciaal moment in het seizoen.”

“Het lijkt erop dat niemand een veel grotere stap voorwaarts heeft gemaakt dan de rest”, vervolgt Domenicali. “Dus er zijn geen grote veranderingen. Vorig jaar waren er in Spanje een aantal teams die het opeens fors beter deden. De basis van de auto is dit jaar erg belangrijk, vanwege de stabiele reglementen. Het wordt steeds moeilijker om echt vooruitgang te boeken, maar het is niet onmogelijk. Het is een grote uitdaging voor iedereen.”

Domenicali had in Spanje al van te voren een vierstopstrategie uitgedacht. Zo kon Alonso meer van zijn banden vergen en meer aanvallen om vanaf de vijfde plaats te kunnen winnen. “We moesten aanvallen en proberen uit het verkeer te blijven. Dat was nu de sleutel tot succes. Aan het eind hebben we Alonso twee ronden eerder binnengehaald dan gepland. We wilden er zeker van zijn dat hij voor Räikkönen op de baan kwam.”