Stefano Domenicali geeft toe dat Ferrari een groot risico heeft genomen door Fernando Alonso door te laten rijden met een kapotte voorvleugel. Het team hoopte dat de vleugel het vier à vijf ronden volhield, zodat ze de vleugel tegelijk met de overstap naar slicks konden verwisselen.

Vlak na de start reed Alonso tegen de achterkant van Vettel aan. Daarbij brak zijn voorvleugel bijna in zijn geheel af. Omdat de omstandigheden snel veranderden, koos Ferrari om Alonso door te laten rijden. Op het rechte stuk ging het fout. De vleugel klapte onder de auto en Alonso crashte.

“Nu ik erop terugkijk, was het een beslissing met een groot risico”, verklaart Domenicali. “Het is anders uitgepakt dan we hadden gehoopt. Bij normale, droge omstandigheden hadden we Alonso gelijk naar binnen gehaald. Nu zou hij gewoon te veel tijd verliezen. De voorvleugel klapt vervolgens onder de auto, waardoor we niet eens terug konden rijden naar de pits. Dat is nog eens extra pech.”

Toch denkt Domenicali dat Alonso er vrij makkelijk overheen stapt. “Hij is een goede coureur en heel volwassen. Natuurlijk is hij teleurgesteld, omdat hij geen punten heeft gescoord. Het kunnen hele belangrijke punten zijn. Maar Alonso is nu al volledig gefocust op China, dus dat gaat daar helemaal goed komen. Ik denk dat Red Bull nog steeds het snelste teams is. Mercedes heeft een grote stap gemaakt en natuurlijk is Lotus nog steeds competitief. Geen twijfel mogelijk, het wordt weer een mooi en uitdagend seizoen.”