Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt nog altijd niet te weten of de aanscherping van de regels voor motorsoftware de krachtsverhoudingen tussen de topteams zal veranderen.

Het gat tussen Ferrari en Red Bull was in Valencia een stuk kleiner. “Felicitaties aan Sebastian Vettel voor zijn zesde overwinning in acht races”, zegt Domenicali. “Zonder naar de rangschikking te kijken, moeten we ervoor zorgen dat we onze eigen prestaties verbeteren. Dan moeten we maar zien of we ze onder druk kunnen zetten.”

“Ik durf niet te zeggen wat er in Silverstone zal gebeuren. In hoeverre het verbod op aanpassing van de motorsoftware tussen de kwalificatie en race invloed zal hebben op onze prestaties en die van de andere teams. Het wordt interessant. Normaal gesproken is Red Bull erg sterk in Silverstone, dat veel snelle bochten kent.”

Het optreden in Valencia heeft Domenicali echter vertrouwen gegeven. “We hebben één van de twee Red Bulls op de baan verslagen. De racesnelheid is er dus. Ook de strategie was goed. Al met al was het een positieve uitkomst. Enerzijds lag het circuit ons beter, anderzijds hebben we de auto ook verbeterd.”

“Nu moeten we ons richten op het pakket voor de hogesnelheidscircuits. Op banen waar snelle bochten doorslaggevend zijn, zullen we echt zien waar we staan. Silverstone is een belangrijke graadmeter. Het geeft een indicatie van de gevolgen van de veranderingen en zet de toon voor de rest van het seizoen.”