Stefano Domenicali vreest niet voor zijn functie als teambaas van Ferrari: “Als het niet naar wens gaat, dan is het de leider die het veld moet ruimen. Dat zijn de regels van het spel”, weet hij.

Domenicali deed deze uitspraken tegenover de verzamelde pers in Monaco. De Italiaan beklemtoonde dat hij weet dat de verantwoordelijkheid voor de prestaties van de Scuderia uiteindelijk bij hem ligt, maar stelde eveneens dat hij zich er ‘eerlijk gezegd niet druk om maakt’.

“Het is heel simpel”, voegde hij daar nog aan toe: “Ik ben verantwoordelijk en ik ga er alles aan doen wat ik kan, maar het is normaal dat de leider het veld moet ruimen als het niet loopt zoals het hoort te lopen.”

Domenicali, die verder aangaf dat het hem zwaar viel om technisch directeur Aldo Costa een andere positie binnen Ferrari te geven, benadrukte verder dat rationaliteit de bovenhand heeft in Maranello. “Je moet zo weldenkend als mogelijk zijn en doen wat het beste is voor het team. Het is bovendien niet zo dat we paniekvoetbal spelen: we voeren al een tijdje een andere koers en daar horen de recente veranderingen binnen Ferrari ook bij.”

De teambaas liet na afloop van de race in Monaco ook nog aan Motorsport-Total weten dat de titel nog niet uit het zicht is voor Ferrari en coureur Fernando Alonso. “Het gaat ongetwijfeld moeilijk worden, maar wij staan erom bekend dat we niet snel opgeven. We blijven pushen.”

Dat Alonso in Monaco als tweede over de streep kwam, zal Ferrari en Domenicali ongetwijfeld wat lucht geven bij de bazen in Italië. Domenicali weet echter dat deze lijn doorgetrokken moet worden: “Het kan snel verkeren in de Formule 1. We moeten gefocused en scherp zijn en onze auto met updates blijven verbeteren.”