*

Domenicali: ‘Massa is mijn eerste keus’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 augustus 2013 09:58

Domenicali: ‘Massa is mijn eerste keus’
Sutton Images

Voor Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is Felipe Massa gewoon weer eerste keus voor volgend jaar, maar de Italiaan benadrukt wel dat de Scuderia ‘keuze genoeg’ heeft.

“Felipe is mijn eerste keus, want hij is een goede kerel die erg toegewijd is aan het team, terwijl het ook maar weinig andere coureurs zijn die gelijk kunnen op eenzelfde niveau kunnen presteren als ze zijn zitje zouden krijgen”, zo geeft Domenicali tekst en uitleg aan Formula1.com.

“Maar”, benadrukt de teambaas wel. “Felipe moet natuurlijk wel goede resultaten behalen, en dat is ook waarom we nog even wachten met het maken van een beslissing”, vertelt Domenicali, die ook nog maar eens benadrukt dat Ferrari geen haast heeft met het maken van een beslissing: “Want we hebben keuze genoeg.”

Zodra de knoop is doorgehakt, zal Ferrari dat echter gelijk laten weten, belooft Domenicali. “Dan kunnen we alle geruchten namelijk tot een einde brengen.”

Één gerucht dat al maanden rondzingt, is dat Kimi Räikkönen terugkomt naar Ferrari. Dit is echter een gerucht waar Domenicali niet te diep op wil ingaan. “Kimi is een hele snelle coureur en iedereen weet hoe hoog ik hem inschat, maar ik wil er verder geen commentaar op geven of hij een goede vervanger van Felipe zou zijn, want dan wordt dat weer als een direct antwoord gezien.”

Alonso
Een ander gerucht omtrent Ferrari en haar rijdersbezetting, is dat kopman Fernando Alonso het team wel eens kan verlaten. “Dat we daar telkens berichten over horen, is gewoon deel van de psychologische oorlogsvoering binnen deze sport”, meent Domenicali.

“Ik zit er dus echt niet mee. Feit is dat we volledig achter elkaar staan en er samen alles aan doen om te winnen, terwijl we daarnaast ook een langlopend contract met Fernando hebben. Daarnaast heb ik de luxe met enige afstand naar al deze verhalen te kijken, dus ik moet alleen maar lachen om de arme mensen die deze verhalen lezen, die ze – als ze de waarheid zouden weten – nooit zouden geloven.”