Volgens teambaas Stefano Domenicali wordt de nieuwe Ferrari, in de ontwikkelingsfase luisterend naar codenaam 663, een bolide die er ‘anders uitziet en niet bijzonder mooi is’. Zolang de auto snel is, maalt niemand bij de Scuderia daar echter om.

 

Tijdens Ferrari’s Wrooom!-evenement in Italië laat Domenicali optekenen dat de Formule 1-bolide die Ferrari voor 2012 aan het construeren is de schoonheidsprijs waarschijnlijk niet zal winnen: “Hij ziet er anders uit dan de vorige auto en is niet bijzonder mooi, maar dat komt vooral doordat het nieuwe technische reglement de auto in grote mate heeft vormgegeven.”

 

Door de nieuwe regels was er volgens Domenicali weinig werkruimte voor de ontwerpers van Ferrari om de 663 – die ongetwijfeld nog een andere naam gaat krijgen – op te poetsen en meer dan louter functioneel te maken. “Maar daar gaat het ook niet om”, weet de Italiaan. “Het belangrijkste is natuurlijk dat hij snel is.”

 

“Het is immers ons doel om te winnen, en om die reden heb ik de engineers gevraagd de limiet zoveel mogelijk op te zoeken tijdens het ontwerpen van de nieuwe auto. Er is echt op elk detail gelet en iedereen heeft keihard gewerkt om de auto in ieder geval zo competitief mogelijk te maken.”

 

Ferrari’s president Luca di Montezemolo vindt het ook niet erg als de nieuwe auto lelijk blijkt te zijn: “Zolang het betekent dat hij ook snel is, hoop ik juist dat het een lelijkerd wordt”, vertelt hij. “Ik wil dat het een winnende auto wordt, die hopelijk betrouwbaar is en iets ‘sympathieks’ krijgt door als eerste over de streep te komen.”