Ferrari-teambaas Stefano Domenicali beaamt de woorden van zijn chef Luca di Montezemolo dat een beslissing over de rijdersbezetting voor 2014 aanstaande is. Maar volgens hem is er nog geen besluit genomen.

De dagen van Felipe Massa bij Ferrari lijken geteld. Zijn degelijke optreden in Monza kan daar waarschijnlijk geen verandering meer in brengen. Onder meer Kimi Räikkönen en Nico Hülkenberg zijn nadrukkelijk in beeld.

“Dat we nog geen beslissing hebben genomen, betekent dat we alle opties afwegen”, verklaart Domenicali. “We willen een besluit nemen op basis van de feiten en niet emotie. Het wordt geen gemakkelijke keuze, dus daar nemen we liever even de tijd voor. Maar we hakken de knoop spoedig door.”

Ook de titelstrijd is volgens Domenicali nog niet beslist, al sluit hij zich aan bij Fernando Alonso dat het moet hopen op tegenslagen bij Sebastian Vettel, die in Monza zijn voorsprong vergrootte tot 53 punten.

“Met het tempo dat Red Bull in Monza liet zien wordt het een lastige opgave de titelstrijd nog in ons voordeel te beslissen, maar dat verandert niets aan onze benadering”, aldus Domenicali. “We blijven er voor gaan en loeren op onze kans.”