In 2010 wist Fernando Alonso Ferrari’s thuisrace op Monza, voor de ogen van de tifosi, te winnen. Een mooie herinnering, maar teambaas Stefano Domenicali vreest dat een herhaling daarvan er niet in zit.

In gesprek met persbureau Associated Press moet Domenicali erkennen dat het dit jaar toch allemaal wel wat minder loopt bij Ferrari dan in 2010, hetgeen de kans op een volgende thuiszege klein maakt voor de Italiaanse renstal: “De overwinning van vorig jaar was fantastisch, maar ik denk dat het dit keer een stuk lastiger zal zijn om te winnen.”

“Er zijn dit seizoen namelijk een stuk meer kanshebbers, die met name in de kwalificatie een stuk competitiever geworden zijn”, legt Domenicali uit waarom hij niet zozeer in een goede afloop gelooft.

Ondanks dit voorbehoud geeft de teambaas aan dat de Scuderia er desondanks alles aan gaat doen om het onderste uit de kan te halen: “We hebben de laatste races – met uitzondering van de Grand Prix van België – weer sterk gepresteerd. We gaan daarom ook gewoon alles geven wat we hebben en proberen de race te winnen, maar we weten dus dat het erg moeilijk wordt.”