Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is ‘voorzichtig optimistisch’ over de start die de Scuderia tijdens de eerste wintertest met de F14 T heeft gemaakt. Daarnaast vindt hij het te vroeg om al over de nieuwe regels te oordelen.

“Ik ben altijd voorzichtig, want ik weet dat dingen snel kunnen veranderen in deze sport, maar we zijn tijdens de eerste wintertest in Jerez goed uit de startblokken gekomen met de F14 T”, meldt Domenicali via de officiële Ferrari-website.

“De auto reageerde goed op de aanpassingen die we maakten, terwijl de data van het circuit gelukkig ook overeenkomt met die uit de windtunnel. We zijn gelukkig dus niet voor ongewenste verrasingen komen te staan.”

Desondanks valt er volgens Domenicali nog genoeg werk te doen aan de F14 T. “Want een nieuwe auto is nooit perfect, en al helemaal niet als je op zoveel reglementswijzigingen moet inspelen als dit jaar het geval is.”

Tijd
Wat die reglementswijzigingen betreft benadrukt de Italiaan dat het te vroeg is om al ‘conclusies te trekken over hoe ze gaan uitpakken’. “Het is onzin dat er nu al mensen zijn die roepen dat de sport qua beleving naar de haaien gaat”, stelt hij dan ook.

“Dat er gediscussieerd wordt, is normaal als er nieuwe regels worden ingevoerd, maar we hebben pas één test gehad en daarin zagen we niet meer dan vier of vijf auto’s tegelijk op de baan. Laten we dus even wachten met oordelen totdat we straks echt bezig zijn.”

Domenicali vindt het verder belangrijk dat – nu de regels eenmaal zijn ingevoerd – daar op een constructieve manier mee wordt omgegaan. “Als op een later tijdstip blijkt dat de sport nu inderdaad iets mist, kunnen we er iets op bedenken, maar ik denk dat het wel goed komt.”

Mooie uitdaging
Over waar zijn eigen team staat, wil de Ferrari-teambaas verder geen voorspellingen doen. “Daar is het te vroeg voor. Misschien dat we tijdens de tests in Bahrein een beter beeld krijgen, maar nu is alles nog veel te onduidelijk en onzeker.”

“Dat ik desondanks voorzichtig optimistisch ben, komt omdat we bij Ferrari weten wat ons te doen staat en hoe we de auto moeten verbeteren. Iedereen hier is daar volledig aan toegewijd en werkt keihard om die klus te klaren. Het is een mooie uitdaging.”