Ferrari-teambaas Stefano Domenicali geeft toe dat zijn team eigenlijk al sinds de zomerstop een verloren strijd leverde: “De alarmbellen begonnen toen al te rinkelen.”

Tot afgelopen weekend bleef de Scuderia een theoretische kans houden op de rijderstitel. Dat Sebastian Vettel in India dan toch zijn vierde wereldtitel op rij pakte, was volgens Stefano Domenicali slechts een kwestie van tijd. 

“Ik denk dat er twee bepalende momenten zijn geweest waarop het voor ons mis ging”, beschouwt Domenicali. “Het eerste moment was rond juli, toen we belangrijke updates op de auto doorvoerde die absoluut niet het gewenste effect bleken te hebben. Daarnaast zijn we niet in staat geweest om de aanpassingen van Pirelli aan de banden in ons voordeel te benutten, daar waar anderen dat wel konden.”

“Die twee momenten hebben ons halverwege doen beseffen dat het wel eens een heel moeilijk verhaal zou kunnen gaan worden”, aldus Domenicali, die zich neerlegt bij het verlies: “We waren dit jaar simpelweg niet goed genoeg in het ontwikkelen van de auto en het doorgronden van de banden. Daar hebben we de concurrentiestrijd op verloren.”