Iedereen binnen het team roept dat Ferrari een stuk steviger in het zadel zit dan een jaar geleden. Teambaas Stefano Domenicali denkt echter niet dat zijn renstal in Melbourne al helemaal bovenaan de tijdenlijsten zal staan.

“De zaken staan er redelijk goed voor”, legt de Italiaan uit. “We liggen goed op schema met ons programma, maar we zullen snel zien wat dat werkelijk waard is. Ik verwacht niet dat we in Melbourne al vooraan zullen staan. We waren eind 2012 niet het snelste team en dat verander je niet zomaar over de winter. Daarom is het belangrijk dat we in ieder geval dichtbij de kop zitten.”

“Een Formule 1-seizoen anno 2013 duurt lang. Er kan gaandeweg dus nog veel gebeuren. We moeten nu proberen om de snelste auto’s van het veld zo goed mogelijk bij te houden, om vervolgens onze coureurs en onze teamleden het verschil te laten maken.”

In 2012 maakte Ferrari een moeilijke start van het seizoen mee. Fernando Alonso was destijds de enige die desondanks regelmatig punten wist te scoren, met een overwinning in Maleisië als verrassende uitschieter. Na de eerste wintertests in 2013 lijkt het Italiaanse team er al beter voor te staan dan vorig jaar, iets wat beide coureurs ook openlijk hebben aangegeven.