*

Door de lens van Peter: Stilte voor de klap van Vitanonio Liuzzi

Sjaak Willems

Sjaak Willems

3 september 2019 14:59

Door de lens van Peter: Stilte voor de klap van Vitanonio Liuzzi

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Bladerend door de edities van 2011 is het een terugkerend fenomeen: Vitantonio Liuzzi die op de één of andere manier betrokken is bij een incident. Eén van zijn meest beruchte vond plaats tijdens zijn thuisrace in Monzo, achteraan gestart slingert Liuzzi zich naar voren tot hij de controle over zijn wagen verliest.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Pijnlijke beukpartij
“Liuzzi had er zijn verklaring voor. Naar buiten gedrukt, op het gras gekomen en tja, dan gaat zo’n auto glijden en ben je passagier. En als dat alles gebeurt bij een snelheid van zo’n 250 kilometer per uur, ontaardt zo’n glijpartij in al snel in een pijnlijke beukpartij.”

Van Egmond legde het moment vlak voor de impact vast. “En dus zie we hier hoe onze Tonio al passagierend afstevent op een pijnlijke confrontatie met een paar collega’s. Het moment dat Liuzzi zelf, het publiek en een paar honderd miljoen tv-kijkers weten dat binnen een paar seconden de safetycar de baan op zal moeten.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Het feestweekend van Mercedes in één foto gevangen

Foto: Peter van Egmond