Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Lees ook: Door de lens van Peter: Een welgemeend ‘opzouten’ van Ayrton Senna

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Toen het circus in 2014 neerdaalde in Barcelona was er ook al sprake van een tweestrijd tussen de twee Mercedessen, destijds uiteraard Nico Rosberg en Lewis Hamilton. “Tijdens de race heb ik voornamelijk pitstops gefotografeerd. Toen die allemaal geweest waren, hing ik wat over de pitmuur om het einde van de race te kijken.”

“Met nog zeven ronden te gaan was het spannend of Rosberg Hamilton zou kunnen inhalen. Ik wilde ze allebei in één beeld vangen, maar ze reden te ver uit elkaar voor een mooie foto. Toen bedacht ik me dat de foto spannender zou worden als ik door het pitbord heen zou fotograferen.”

“Je ziet dus beide coureurs en in spiegelbeeld alle informatie die doorgegeven wordt aan Hamilton. Het enige lastige aan deze foto was de timing. Het rondje ervoor had ik deze foto ook al gemaakt, maar was ik te laat met afdrukken en stond Hamilton er maar half op. Deze foto is echter precies geworden zoals ik ‘m in gedachten had.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Kapotte kniebanden in Canadese bosjes