*

Door de lens van Peter: Twijfels in de ogen van Fernando Alonso

Redactie

Redactie

17 april 2019 08:00

Door de lens van Peter: Twijfels in de ogen van Fernando Alonso

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen in zijn online shop.

De kiem van het afscheid van Fernando Alonso werd al gelegd in 2016, samen met Jenson Button moest de Spanjaard een nieuwe succesperiode van McLaren-Honda inluiden. De afloop is bekend en Peter van Egmond had in 2016 tijdens Italiaanse Grand Prix al een vooruitziende blik.

Lees ook: Door de lens van Peter: Webber vs. vogeltje, hoe liep het af?

“Ik ben best fan van Fernando Alonso. Hij zit nog altijd vol vuur en geeft nooit op, wat dat betreft lijkt hij erg op Max Verstappen. Het is dan ook jammer dat hij het niet zo naar z’n zin heeft in de huidige generatie auto’s en dat hij overweegt te stoppen als er niks verandert”, voelde Van Egmond het vertrek van de Spanjaard in 2016 al aankomen.

“Ik heb deze foto met m’n splinternieuwe 500 mm-lens gemaakt waarmee z’n ogen messcherp zijn geworden. Je ziet toch een beetje de vertwijfeling.”

 

Foto: Peter van Egmond