*

Door de lens van Peter: Vettel achtervolgd door jagende Ferrari’s

Sjaak Willems

Sjaak Willems

16 juli 2019 10:06

Door de lens van Peter: Vettel achtervolgd door jagende Ferrari’s

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Volgende week zijn we op de historische Hockenheimring. Ooit befaamd om zijn lange rechte stukken die enkel werden onderbroken door chicanes. In de 2002 werd de baan ingekort en beschikt het over een hairpin, meteen een geliefde plek voor onze fotograaf Peter van Egmond.

Lees ook: Door de lens van Peter: Ondanks problemen vier op een rij in Oostenrijk

“Maar ook van andere fotografen. En in 2014 hadden ze een nieuwe regel ingesteld dat er maximaal twee fotografen mochten staan. Op zaterdag was ik de zesde in de rij en omdat de eerste gewoon de hele sessie bleef staan, duurde het allemaal veel te lang. Door schade en schande ben ik wijs geworden en dus ben ik er op zondag een uur van tevoren heengegaan.”

‘Three-way fight’
Het geduld werd beloond: “Als ik dan niet de eerste zou zijn, had ik in ieder geval nog tijd genoeg om een andere plek op te zoeken. Maar ik kon staan waar ik wilde en heb daar verschillende foto’s kunnen maken. Ik had een groothoeklens op mijn camera gezet om gewoon wat beelden te maken van auto’s in de hairpin, toen ik opeens deze mooie strijd op me af zag komen.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Flinke brand in Williams-garage na zege Pastor Maldonado

Kimi Räikkönen en Fernando Alonso in de Ferrari’s hadden het gemunt op Sebastian Vettel. “Omdat de auto’s natuurlijk niet exact dezelfde snelheid rijden, is het afwachten hoe het uitpakt, maar hij is mooier geworden dan ik dacht. Kimi Räikkönen is messcherp en de anderen wat minder, maar dat geeft juist het verschil in snelheid fraai weer.” Vettel wist de Ferrari’s uiteindelijk achter zich te houden.

Foto: Peter van Egmond