*

Door de lens van Peter: Adrian Sutil ‘airborne’ door de Singapore Sling

Sjaak Willems

Sjaak Willems

17 september 2019 08:00

Door de lens van Peter: Adrian Sutil ‘airborne’ door de Singapore Sling

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit.

Het is de week van de Grand Prix van Singapore, inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. In de beginjaren, van 2008 tot 2012 was er nog de ‘Singapore Sling’, een kunstmatige chicane door middel van hele hoge kerbs.

Peter van Egmond

Kijk voor zijn beste foto’s in alle formaten en vormen   in zijn online shop.

Lees ook: Door de lens van Peter: Eerste ontmoeting met een kereltje genaamd Max

“Formule 1-auto’s mogen dat vol vleugels zitten, ze zijn niet gebouwd om te vliegen. Ook niet als je kunstmatige hulpmiddelen gebruikt. Een dooddoener misschien, maar vertel dat Adrian Sutil maar eens”, Peter van Egmond stond in 2010 op de juiste tijd op de juiste plek.

“Tijdens de vrije trainingen stuurde de Duitser iets te enthousiast de inmiddels beruchte bocht 10 in, waar een chicane is gemaakt met kerbs die hoger zijn dan de geniepigste drempels in een gemiddelde Nederlandse gemeente. Het resultaat? Een vliegpartij, een gebroken wielophanging en een waanzinnig mooie foto.”

Lees ook: Door de lens van Peter: Levensgevaarlijke capriolen op Singaporese wolkenkrabber

Foto: Peter van Egmond