Ferrari-teambaas Stefano Domenicali denkt dat zijn team dit jaar weer de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing en McLaren. De Italiaan meent dat de reorganisatie van vorig jaar zijn vruchten dit seizoen zijn vruchten afwerpt.

Zo werd technisch directeur Aldo Costa in juni vervangen door de Engelsman Pat Fry. “We weten pas na de eerste kwalificatie van het jaar waar we staan”, meent Domenicali. “Maar tot die tijd heb ik aanwijzingen dat we het redelijk goed doen. We proberen vooruit te kijken en hebben een reorganisatie doorgevoerd. Onze ideeën en de samenwerking in de windtunnel en tijdens simulaties zullen daarom beter doordacht en voorbereid zijn. Dit stemt mij optimistisch.”

Zoals Domenicali al eerder zei: eerder dan de kwalificatie van Australië zal hij niet weten hoe zijn team het nu doet. “Pas dan kunnen we ons werk vergelijken met die van de concurrentie. We zijn in ieder geval de goede richting ingeslagen.”

Het reglement is dit jaar maar sporadisch aangepast. Daar ligt een potentieel voordeel voor Ferrari. Een systeem dat Ferrari niet goed onder de knie leek te krijgen, de geblazen diffusor, is dit jaar verboden. Tijdens de enige race die het team vorig jaar, op Silverstone, won, was dat systeem ook voor de enige keer in 2011 verboden.