Thuisrijder Robert Doornbos belooft het toegestroomde publiek een mooie show tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. Ook Sam Bird en Marc Gené willen er een show van maken in hun Formule 1-auto’s.

Bavaria City Racing 2011 is inmiddels al vol en voortvarend van start gegaan, maar de grote headliners staan voor later vandaag op het programma: Bird is namens Mercedes GP als eerste aan de beurt om over een klein uurtje door de straten van Rotterdam te racen, waarna Doornbos zijn Superleague Formula-bolide iets na half drie de sporen zal geven, gelijk gevolgd door Ferrari-testcoureur Gené.

Bird en Gené, die allebei vanaf vier uur nog een encore zullen geven om het festijn op knallende wijze af te sluiten, hebben al laten weten er veel zin in te hebben het Nederlandse publiek te vermaken: “Ik reken op luid gejuich van het publiek en veel motor-lawaai en rook van mijn kant”, zegt Bird. “Het wordt vast een leuk evenement.”

Gené is ook vastbesloten er in zijn Ferrari een show van te maken. De Spanjaard is net als Bird bovendien van plan een flink aantal donuts op het Rotterdamse asfalt neer te leggen, hetgeen ook thuisrijder uiteraard Doornbos van zins is: “Dus als deze jongens toch niet voor genoeg donuts zorgen, maak ik dat wel goed”, belooft hij.