*

Drama bij Ferrari compleet na problemen Leclerc in Q3: ‘Jammer dat het zo moet eindigen’

Laurens Stade

Laurens Stade

27 juli 2019 16:27

Drama bij Ferrari compleet na problemen Leclerc in Q3: ‘Jammer dat het zo moet eindigen’

Het was al drama bij Ferrari na het uitvallen van Sebastian Vettel in Q1, maar de genadeklap kwam toen Charles Leclerc in de laatste kwalificatiesessie uit de auto stapte. De Monegask leek goede kansen te hebben op de poleposition in Hockenheim, maar moest voortijdig uit de auto stappen en moet genoegen nemen met een tiende startplaats.

”Ik heb geen idee of het hetzelfde probleem is als bij Sebastian Vettel, bij mij was het in ieder geval een probleem met het brandstofsysteem”, aldus Leclerc bij Sky Sports. ”Het is een lastige tijd voor het team, maar hopelijk is morgen een betere dag. Ik voelde me goed in de auto en het is balen dat het op deze manier moet eindigen.” Leclerc reed tot zijn problemen elke kwalificatiesessie de snelste tijd, behalve dus in de sessie waar het om draaide.

Vettel moest naar binnenkomen vanwege problemen met de turbo. Hierdoor kon hij helemaal geen tijd zetten, omdat het in het begin van Q1 gebeurde.

Ferrari stond elke vrije training dit weekend bovenaan de tijdenlijst, dus het team had beter gehoopt dan de tiende startplaats voor Leclerc en de laatste plaats voor Vettel.