Williams, Marussia en HRT hebben besloten om hun rookietestdagen na de Grand Prix van Engeland in Silverstone af te draaien. Dat bericht Autosport.

Volgens Autosport hebben Williams, Marussia en HRT ervoor gekozen om na de Grand Prix van Engeland te blijven plakken en hun Young Driver Test in ieder geval op de donderdag en vrijdag daarna plaats te laten vinden, terwijl er ook nog wordt gekeken of er op de woensdag na de race getest kan worden, maar dat is op dit moment nog niet zeker.

Mocht het mogelijk zijn om ook op de woensdag te testen en er zo een volwaardig driedaagse rookietest van te maken, dan zouden meer teams wel een kunnen besluiten om voor Silverstone te kiezen, zo bericht Autosport verder.

Wie in ieder geval niet in Silverstone aan de slag zullen gaan, zijn Red Bull, Toro Rosso en McLaren. Deze drie formaties willen hun rookietest namelijk – net als in voorgaande jaren – pas in november en direct na de Grand Prix van Abu Dhabi houden op het aldaar gelegen Yas Marina Circuit.

Ook het team van Lotus neigt ernaar voor Abu Dhabi te kiezen, aangezien het haar jongelingen per se een driedaagse test wil laten afwerken en het volgens teambaas Eric Boullier bovendien ‘nog geen garanties over het aantal testdagen heeft ontvangen van Silverstone’ en het niet van zins is om ‘een driedaagse test in te ruilen voor een test van één of twee dagen’.

Ferrari heeft tot slot nog geheel andere plannen, want dat team wil noch in Silverstone noch in Abu Dhabi testen. De Scuderia geeft er de voorkeur aan om pas na afloop van het seizoen een Young Driver Test te houden en zou in dat geval op het Spaanse Jerez aan de slag willen gaan. Dit om de druk op het personeel te beperken.